Over ons

Een rijke historie

Elephant Refinery is feitelijk de voortzetting van de raffinage-activiteiten van Elephant Dental. Dit bedrijf uit Hoorn (NH), opgericht in de jaren zeventig, werd na diverse overnames een onderdeel van Dentsply Sirona; het grootste dentale bedrijf in de wereld. Omdat goud en zilver steeds minder werden toegepast in de dentale industrie rekenden zij het werken met edelmetaal niet langer tot haar kernactiviteiten, maar Elephant Dental voorzag echter in een grote behoefte in de Benelux voor de recycling en raffinage van edelmetaal. Deze taak is nu dus overgenomen door Elephant Refinery.

Medewerkers van Elephant Dental en het management van Aunexum Precious Metals Group sloegen de handen ineen en het bedrijf Elephant Refinery was geboren. De opgedane ervaring en expertise bij Elephant Dental in combinatie met de aanwezigheid van Aunexum in de diverse disciplines in de branche van edelmetaal bleken een gouden greep. Daarbij had Aunexum juist de behoefte om de raffinage activiteiten ‘in eigen huis’ te hebben.

Over Aunexum Precious Metals Group

Aunexum Precious Metals Group omvat een groep van bedrijven die handelen in diverse edelmetaalproducten en diensten.

Holland Gold richt zich op de in- en verkoop van edelmetaal aan voornamelijk particulieren in de vorm van baren en munten. Holland Gold Safe verzorgt de opslag van edelmetaal In Nederland en Zwitserland. Holland Gold heeft een AFM-vergunning voor het aanbieden van edelmetaal in combinatie met opslag. Voorgenoemde bedrijven leveren tevens diverse maatwerk zoals financiering, hedging en lease.

Aunexum verzamelt met haar bedrijf BGP Edelmetaal het sloopgoud, zoals oude ringen en kettingen, bij circa tweehonderd juweliers. Dit sloopgoud wordt verwerkt door zusterbedrijf Elephant Refinery dat ‘sloop’ raffineert tot grondstoffen zoals goud en zilver. Elephant Refinery recyclet tevens oude elektronica (zoals printplaten), industriële (rest)producten en dentaal goud, waar vaak naast goud en zilver nog diverse andere zeldzame grondstoffen in verwerkt zijn.